Laat uw voeten behandelen door een vakbekwame voetverzorgster die uw voeten de aandacht geeft die ze verdienen. Al snel vergeten we de voeten‚ ik heb er toch geen last van’. Maar vergeet niet dat uw voeten een heel belangrijk onderdeel van uw lichaam zijn, ze dragen namelijk iedere dag ons totale lichaamsgewicht. geef uw voeten regelmatig de aandacht, ook al heeft u er geen last van.

Natural Skin Care is lid van ProVoet, dit is de landelijke branchevereniging voor pedicures. Om daar lid van te mogen zijn moet een pedicure aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen.

 

De redenen voor een pedicure behandeling kunnen uiteen lopen:

  • u heeft pijn door ingroeiende nagels, eelt of likdoorns.
  • door lichamelijke klachten kunt u zelf niet meer uw voeten verzorgen (nagels knippen, eeltbehandeling etc.)
  • uw voeten hebben extra zorg en aandacht nodig door bijvoorbeeld diabetes, reuma, vergroeiingen, slechte doorbloeding van de voeten.
  • u heeft andere aandoeningen aan uw nagels of voeten zoals een kalknagel of voetschimmel
  • u hebt een belangrijke dag en wil open schoenen dragen, uw voeten moeten er tiptop uitzien.
  • u overbelast uw voeten regelmatig door werk of beroep?

 

Dan is een pedicure behandeling geen overbodige luxe. Ik kan dit voor u oplossen zodat u weer vrij kunt rondlopen! Voorkomen is beter dan genezen!

 

Chantal is opgeleid tot medisch pedicure en volgt vele trainingen om uw probleemvoeten professioneel en op de goede manier te verzorgen. Saskia is opgeleid tot pedicure en doet ook alle behandelingen met uitzondering van diabetische voeten, nagelbeugels plaatsen bij ingroeiende teennagels en ortheses maken. Reumatische voeten worden in sommige gevallen vergoed (afhankelijk van het type reuma).Doe hier de zorgverzekeringscheck en ik zal voor u uitzoeken wat uw vergoeding is, zodra ik contact heb gehad met uw zorgverzekering neem ik contact op met u.

 

Diabetische voet

Bij diabetisch patiënten zijn de regels sinds 2015 verandert en ik ben van mening dat dit niet te juiste manier is. Ik heb daarom bepaalde contracten niet ondertekent omdat ik het gewoonweg niet eens ben met de gang van zaken. Helaas word er tegenwoordig niet meer naar de kwaliteit van behandelen gekeken maar alleen naar hetgeen wat gunstig is voor de zorgverzekering. Omdat ik deze contracten niet heb ondertekent zijn de vergoedingen voor diabetisch patiënten komen te vervallen. Ik zal altijd mijn vakmanschap dmv cursussen, workshops en congressen wel blijven bijspijkeren dus kunt u wel terecht voor deze behandelingen maar zonder vergoeding van de zorgverzekeraar.

 

Hoe ontstaat het probleem van de diabetische voet?

Wanneer diabetes langere tijd bestaat kunnen veranderingen aan de wanden van de bloedvaten ontstaan. Er is vooral sprake van een verdikking van de wanden van de slagaders. Dit belemmert uiteindelijk een goede doorbloeding van weefsels en organen. De gevolgen van deze verdikking is afhankelijk van de organen die door de aangetaste slagaders worden gevoed. Wanneer de slagaders in de benen en voeten worden aangetast neemt de doorbloeding van de voet af. Vooral de kleine slagaderen in de huid hebben het eerst hiervan te lijden. Een diabetische voet begint dan ook meestal met wondjes aan de huid, vooral aan de tenen.

Wie krijgt het?

Hoe langer iemand diabetes heeft, hoe groter de kans op het ontwikkelen van voetklachten. Geschat wordt dat ongeveer de helft van de mensen die 10 jaar of langer diabetes hebben problemen aan de voeten hebben die potentieel tot ernstige complicaties kunnen leiden.

 

Waarom is een diabetische voet zo gevaarlijk?

Kleine wondjes aan de voeten van mensen met diabetes kunnen infecteren. Door de slechte doorbloeding is de weerstand tegen bacteriën ook sterk afgenomen en kan makkelijker een uitgebreide infectie zoals erysipelas (wondroos) ontstaan. De infectie kan er op haar beurt weer toe leiden dat de suiker ontregeld raakt. Bovendien hebben antibiotica meer moeite om het geïnfecteerde gebied te bereiken door de verminderde bloedvoorziening. Daarom is het belangrijk dat zelfs kleine verwondingen aan de voeten van diabetespatiënten tijdig en 'agressief' worden aangepakt. Een verwaarloosde diabetische voet kan uiteindelijk geamputeerd moeten worden!

 

Hoe ontstaan de verwondingen?

Mensen met diabetes hebben vaak extra risico om wondjes aan de voeten te krijgen in vergelijking met mensen zónder diabetes. Dit komt ondermeer door neuropathie: als gevolg van de diabetes zijn de gevoelszenuwen in de voeten aangetast. Hierdoor merken diabetes patiënten wondjes aan de voeten (door stoten of schaven) aanvankelijk niet op, met alle gevolgen van dien.

 

Wat zijn symptomen om op te letten?

  • Problemen met veranderingen aan de slagaderen in de benen zijn vaak goed herkenbaar, ook voor de diabetes-patiënt zelf. Kenmerkend zijn etalagebenen: pijnklachten bij lopen die het nodig maken af en toe stil te staan.
  • Pijn in de benen gedurende de nacht: klassiek is dat de pijn afneemt door de benen over de rand van het bed naar beneden te laten bungelen.
  • Een slechte slagaderlijke bloedvoorziening uit zich ook vaak als eerste door koude, witte of blauwe tenen.

 

Belangrijk!

Wanneer U diabetes heeft is het belangrijk om dagelijks de huid van de voeten te inspecteren. Bij wondjes is het belangrijk om tijdig naar de specialist te gaan. Dit kan de medisch pedicure zijn, maar ook de huisarts, podotherapeut, vaatspecialist etc. Hier een kopje naar de link, prijzen pedicure’

 

 

Bekijk hier onze prijzen pedicure

 

Direct online reserveren

 

Natural Skin Care

Cathalijnestraat 31A

4508 AA Waterlandkerkje

Tel: 06 38 19 78 57

E-mail info@natural-skin-care.nl

Maandag van 09.15 tot 17.00
Dinsdag van 09.15 tot 22.00
Woensdag van 09.15 tot 22.00
Donderdag van 09.15 tot 22.00
 Vrijdag van 09.00 tot 13.00

Online afspraak maken

Stel uw vraag

 

Medisch pedicure